Eskü

„Esküszöm, hogy Magyarországot hazámnak tekintem. A Magyar Köztársaságnak hű állampolgára leszek, alkotmányát és törvényeit tiszteletben tartom és megtartom. Hazámat erőmhöz mérten megvédem, képességeimnek megfelelően szolgálom, Isten engem úgy segéljen!”

És ekkor már alig maradt szem szárazon, szív ridegen a teremben, a 84 kisiratosi és aradi, ahogy Faragó Péter mondta, magyar állampolgárként tért vissza szülőföldjére. Persze, előbb pezsgővel koccintottak egymás, és házigazdáik, a lőkösháziak egészségére.

Lőkösháza polgármester asszonya az eskütétel előtt tartott beszédében elmondta, „nálunk nagyobb nemzetek tűntek el a történelem süllyesztőjében, de mi megmaradtunk”, majd arra figyelmeztetett mindenkit, hogy „ebben az országban kishitűségnek nincs helye, a nemzet ereje és léte a jövőtől függ” mert „ahol békesség, ott erő” lakozik, de azt is megjegyezte, hogy a mostani nemzedék felelősséggel tartozik a következő ezer évre is.

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Adatkezelési tájékoztató