Ünnepi csokor

Lőkösházán a felújított kultúrházban, közösségi otthonban nem csak az állampolgári esküre érkeztek a vendégek, helybeliek, hisz szintén ma került sor az intézmény átadására, az önkormányzat ünnepi ülésére, díszpolgárrá avatásra, települési kitüntetések átadására.

S nem utolsó sorban, Lőkösháza és Kisiratos testvértelepülési szerződésének aláírására, valamint Kisiratosnak a magyarországi LEADER Szövetséghez, Lőkösháza testvértelepüléseként való csatlakozására.

Bővebben ...

Eskü

„Esküszöm, hogy Magyarországot hazámnak tekintem. A Magyar Köztársaságnak hű állampolgára leszek, alkotmányát és törvényeit tiszteletben tartom és megtartom. Hazámat erőmhöz mérten megvédem, képességeimnek megfelelően szolgálom, Isten engem úgy segéljen!”

Bővebben ...

Magyar állampolgársági eskü Lőkösházán

„Megmutatta, hol él nemzetem”

Szűcsné Gergely Györgyi, Lőkösháza polgármestere bizonyára maga sem emlékszik, mikor kapott annyi őszinte puszit idegen emberektől, mint ma, augusztus 20-án délelőtt, a község művelődési házában. Mert ma „csak” 84 boldog, új magyar állampolgár ölelte és puszilta őt meg alig leplezett örömében, maga sem tapasztalta elérzékenyülésben. S nem csak azok könnyeztek, akik végre beteljesülve érezték magyarságukat, s letették az állampolgársági esküt, hanem bizony a jelenlévő helybéliek lelke sem maradt közömbös.

Bővebben ...

Kisiratos

Külkapcsolatok

Kisiratos (Dorobanţi) települése Románia nyugati részén, Arad megyében, az országhatár mellett fekszik. A mintegy 1600 lakosú falu közigazgatásilag Kürtöshöz tartozott, 2004. május óta önálló község. Jelenlegi polgármester Almási Vince.

 

Ünnepélyes keretek között 2011. július 23-án Kisiratoson került sor 
Kisiratos – Lőkösháza testvértelepülési megállapodás aláírására.

A testvértelepülési megállapodás magyarországi aláírására – ünnepélyes keretek között – 2011. augusztus 20-án a Lőkösházán rendezésre kerülő ünnepség és falunap keretében kerül sor.

A partnertelepülési megállapodás napján készült fotók a képtárban tekinthetők meg.

Bővebben ...

Kisiratosi látogatás

Lőkösháza Község Önkormányzata sikerrel pályázott a Kölcsey Ferenc Alapítvány: „Könyvadomány határon túlra” című pályázatán.

Ennek keretében 150.000 forint értékű új könyvet vásároltunk, mely adományt a Képviselő-testület tagjai karácsony alkalmával adták át testvértelepülésünknek, Kisiratosnak. A polgármester Úrnál tett látogatás alkalmával a testületek megerősítették korábbi együttműködési szándékukat! A jó hangulatú találkozón új elemként bővítve a korábbi együttműködésüket megállapodtak közös, határon átívelő rendezvények lebonyolításában.

Tisztelt lakosság! Továbbra is várjuk és gyűjtjük a lakosságtól érkező könyvadományokat, melyeket egy másik alkalommal Lőkösházán nyújtunk át a kisiratosiaknak.

Adományaikat az alábbi helyeken fogadjuk: Közösségi Könyvtár, Községháza, Általános Iskola, Óvoda, Gondozóház.

Az eddig adakozóknak pedig szeretnénk megköszönni a hozzánk eljuttatott adományokat!

Terveink között az szerepel, hogy a felajánlott könyveket 2013-ban egy jeles eseményhez kapcsolódóan nyújtanánk át.

További képek itt.

Községi Önkormányzat

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Adatkezelési tájékoztató