Békés-Arad projektelőkészítő tanulmányút

2010. jan. 13-14-én Lőkösháza község képviselői egy delegáció tagjaiként Békés és Arad megyei tárgyalás-sorozaton vettek részt azMGM Consulting szervezésében. A tárgyalások témája:Lőkösháza-Kürtös-Kisiratos közúti határátkelő ügye, lőkösházi inkubátorház kialakítása, termálvíz hasznosítása.

A delegáció január 13-án Békéscsabán a Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának Stratégiai Osztályán találkozott Wittmann László osztályvezetővel, aki Békéscsaba és Arad városa közti munkakapcsolatot, valamint a városok közötti pályázati lehetőségek kihasználását ismertette. Ezután a megbeszélés a Megyeházán folytatódott, ahol a jelenlévők megismerhették Békés megye cselekvési programját.

A tárgyalások délután Lőkösházán folytatódtak, majd a nap végén a kürtösi Railport kombi terminálját tekintették meg a tagok.

Másnap, 14-én az Aradi Városházán Bognár Levente a város magyar származású alpolgármestere fogadta a delegáriót, aki a térség regionális központjaként szolgáló város múltjával ismertetette meg a jelenlévőket. A delegáció tagjainak egy rövid történeti áttekintést nyújtott az áthelyezett Grazi Vagongyárról, az 1908-ban alapított Magyar Autómobil Részvénytársaságról, az Arad-Hegyaljai Helyi Érdekű Villamosvasútról. Ezután az Aradi Egyetem, az Aradi Vagongyár és az Aradi Közlekedési Vállalat meglátogatásával fejezte be adelegáció a meglehetősen sűrű, ám annál érdekfeszítőbb program.

J.

All for Joomla All for Webmasters

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Adatkezelési tájékoztató