Hálózat a közösségekért

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat a DÉMÁSZ Zrt-vel megkötött szerződése alapján pályázatot hirdet Békés és Csongrád megyékben lakó, szociálisan hátrányos helyzetű személyek/családok számára, az áramszolgáltató felé történő adósságuk törlesztésének, valamint a fogyasztói státusuk visszanyerésének érdekében.

 

A pályázat célja, hogy a szociálisan hátrányos helyzetű, a DÉMÁSZ Zrt-nél adóságokat felhalmozott fogyasztók rendezhessék adósságaikat a rendelkezésre álló pályázati támogatási keretből, így visszanyerjék vagy megerősítsék fogyasztói státusukat, illetve saját otthonukban a társadalmilag elvárható életszínvonal érdekében biztosítva legyen az áramszolgáltatás.


A pályázat lehetővé teszi az adósságok részbeni vagy teljes mértékű térítését, az áramszolgáltató által a szolgáltatásból kikapcsolt fogyasztók visszakapcsolását, a kikapcsolással veszélyeztetett fogyasztók számlakiegyenlítését, valamint a szociálisan hátrányos helyzetben lévő, de számláikat rendszeresen fizető fogyasztók résztámogatását.


További célkitűzésünk az, hogy az intézkedéseink alapján
• egy új kezdethez való lehetőséget teremtsünk az eladósodott fogyasztók és családjaik számára,
• felhívjuk a politikaformálók figyelmét az elszegényedés és eladósodás problémáira,
• a fogyasztók és a szolgáltatók védelmében a Magyar Energia Hivatalt, valamint az áramszolgáltatókat ösztönözzük a feltöltő kártya rendszerű villanyórák szélesebb körű elterjesztésére.
 
Pályázók köre:
Olyan magyar állampolgárságú lakossági fogyasztók, akik:

1. a szolgáltatásból 2009.04.16-át megelőzően kikapcsolt fogyasztók, akiknek háztartásában az egy főre eső átlagos havi nettó jövedelem 2008-ban nem haladta meg a 2009. március 31. napján érvényes öregségi nyugdíjminimum kétszeresét, azaz 57.000,- Ft.-ot;

2. 2009.04.16-át megelőzően a kikapcsolásra okot adó tartozást felhalmozó, de 2009.04.16-ig a szolgáltatást még élvező fogyasztók, akiknek háztartásában az egy főre eső átlagos havi nettó jövedelem 2008-ban nem haladta meg a 2009. március 31. napján érvényes öregségi nyugdíjminimum kétszeresét, azaz 57.000,- Ft.-ot;

3. a szolgáltatásért rendszeresen fizető, de alátámaszthatóan súlyos szociális helyzetbe került védendő fogyasztónak minősíthető fogyasztók, akik kiegészítő támogatást igényelnének életvitelük megkönnyítése érdekében.

Mindhárom pályázó kategóriában meg kell felelni a következő feltételeknek is:
Ø          a pályázó személy a DÉMÁSZ Zrt. szolgáltatási területén felhasználási hellyel
Ø          rendelkezik, vagy tartozás miatt kikapcsolás és szerződésfelmondás előtt rendelkezett,
Ø          a pályázó személynek meg kell egyeznie az áramszámlán szereplő fogyasztóval és
Ø          a villamos energia felhasználási hely a pályázó fogyasztó és család állandó lakhelyét
Ø          képezi (nem nyaraló, munkatelep, gazdasági létesítmény, stb).

Pályázat módja:

Pályázni a Magyar Máltai Szeretetszolgálat honlapján elérhető pályázati űrlap elektronikus kitöltésével és benyújtásával lehet. A pályázati útmutató ad információkat a kitöltésre és benyújtásra vonatkozóan. A pályázat során kötelező a szociális alapszolgáltatást/alapszolgáltatásokat nyújtó szervezet vagy önkormányzat együttműködése.

Egy pályázó által pályázható összeg: minimum 20. 000 Ft, maximum 150 000 Ft.
A hátralék rendezéséhez önrész is vállalható, melynek mértéke többlet értékelési pontokat jelent az elbírálás folyamatában. A pályázott összeg, és a támogatási összeg eltérhet egymástól.
A pályázat elnyerése esetén a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület, mint támogató a pályázóval „Támogatási szerződést” köt a megítélt összeg értékében, mely a felhalmozott adóság törlesztésére használható fel, és amelyet a támogató fizet ki a DÉMÁSZ Zrt számára, a pályázó által vállalt önrész megfizetését követően.
 
A pályázatot a www.maltai.hu/halozat-a-kozossegert internetes oldalon található pályázati űrlap elektronikus kitöltésével kell elkészíteni. Az űrlap kitöltését, és sikeres elküldését követően a program létrehoz egy adatlapot, amely tartalmazza a pályázó adatait és a nyilatkozatokat. Ezt az adatlapot a pályázó aláírásával ellátva tértivevénnyel, ajánlva postai úton, a következő címre juttassák el:
 
Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület
BP. 1300, pf. 124
Felhívjuk a figyelmüket, hogy az adatlap postai úton történő elküldése a pályázat
érvényességnek feltétele.
 
A pályázati űrlap kitöltési módjáról, a pályázati útmutató szolgál információkkal, mely ugyanazon internetes oldalon megtalálható és letölthető.
A beküldött elektronikus pályázati űrlapokról, a pályázatban megadott email címre, a szociális alapszolgáltató szervezet vagy önkormányzat munkatársa kap visszaigazolást.
A pályázatban hiánypótlásra nincs lehetőség, a közölt adatok valódiságát a pályázat kiírója hivatalos igazolások bekérése útján ellenőrizheti. Amennyiben az ellenőrzés során kiderül, hogy a közölt adatok a valóságnak nem felelnek meg, akkor a támogatási szerződés megszűnik és támogató jogosult a már megtérített támogatást visszakövetelni, valamint büntető feljelentést tenni.
 
A pályázatok beküldésének határideje: 2009. október 30. péntek 16:00
A döntéshozatal határideje: 2009. november 20. péntek 16:00
A támogatási szerződések megkötésének tervezett időpontja: 2009.december 15.
 
Amennyiben a pályázattal kapcsolatban kérdése van, kérjük, hogy írjon az alábbi címre: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 
Bővebb információ a www.maltai.hu Internet címen érhető el.

All for Joomla All for Webmasters

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Adatkezelési tájékoztató