Szociális tűzifa kiszállítása

A mai napon a településen megkezdődött a szociális tűzifa kiszállítása. Közel negyven család számára tudtuk a mai napon a tüzelő támogatást eljuttatni. A szállítást holnap is folytatjuk. Holnaptól már három szállítójárművel, mert Hambarás Ferenc vállalkozó tűzifa házhoz szállításához felajánlotta segítségét. Köszönettel tartozik az önkormányzat ezért az önzetlen felajánlásért, melyet ezúton is köszönünk!

Lőkösháza Község Önkormányzat a Belügyminisztérium által kiírt 46/2014. (IX. 25.) BM rendelet alapján települési önkormányzatok szociális célú tüzelőanyag vásárláshoz kapcsolódó kiegészítő támogatásáról című pályázaton összesen 161 köbméter tűzifát nyert mintegy 2.682.000 forint értékben, vissza nem térítendő támogatás formájában. A támogatásnak köszönhetően a településen lévő lakóingatlanok felének tudunk tüzelő támogatást biztosítani a jogszabály értelmében. Ehhez az önkormányzat jelentős önerőt is vállalt, mintegy 800.000 forint értékben. További önkormányzati támogatás, hogy a tűzifát a támogatásra jogosult családok számára felkuglizva, házhoz szállítva visszük ki. Emellett a 65 év feletti házaspárok és egyedülálló hölgyek tekintetében segítséget nyújtunk a családonkénti 5 mázsa tüzelő felaprításában is.

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Adatkezelési tájékoztató