Nyári tábor

Lőkösháza Község Önkormányzata július 5-és július 9-e között egyhetes nyári tábort szerevezett a településen lakó a 7-12 éves korú gyermekek számára. Ezt a tábor kifejezetten azzal a céllal szerveztük, hogy a családok helyzetén könnyíthessünk. A táborban 18 gyermek vett részt, akik az egy hét alatt teljes térítésmentes ellátásban részesültek.
A koronavírus járvány miatt sajnos sok lőkösházi gyermeket nevelő családnál elfogyott már az éves szabadság. Ezért számukra minden olyan alkalom, amikor gyermekeik számára szervezett programot és felügyeletet biztosítanak komoly segítségnek számít. Az idei évben az önkormányzati napközis tábor megtartását összehangoltuk a  Lőkösházi Általános Iskola  által szerevezett kéthetes táborral. Ezt követő héten került sor az önkormányzati tábor lebonyolítására. Az egy hetes program valódi összefogásban valósult meg. A szervezési feladatokat a községi művelődési ház látta el. Kaptunk játékeszközöket az óvodától és az általános iskolától, amit nagy köszönettel vettünk. Az eszközök és  az anyagok beszerzésében anyagi támogatást nyújtott a Román Nemzetiségi Önkormányzat valamint a Lőkösháziak az Egészséges Ifjúságért Alapítvány. A tábor többi költségét a községi önkormányzat fedezte. A táborban a gyermekekkel foglakozó személyek önkéntesként vállalták el ezt a feladatot. Segítséget kaptunk a pedagógusoktól, az önkormányzat munkatársaitól, a  Gondozási Központ dolgozóitól, a lőkösházi egészségügyben dolgozóktól,  a Bíborvég Népművészeti Egyesülettől és magánszemélyektől. 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Adatkezelési tájékoztató