Szülői tájékoztató a betegségből adódó hiányzások kezelésére

Az intézményt csak egészséges gyermek látogathatja.

Ha gyermeküknél betegségre utaló jelet tapasztalnak, ne hozzák az intézménybe!

Kérjük reggel 8:30-ig az intézménybe érkezzen meg a gyermek.

 

Amennyiben a gyermek nem jön az intézménybe, reggel 8:30-ig  telefonon jelezzék az intézmény felé a hiányzás okát, a 06/66/244-085 számon. Abban az esetben, ha az intézmény nem kap jelzést a szülőtől, miért hiányzik a gyermek a napot igazolatlannak tekintjük.

Lázas gyermek esetében telefonon értesíteni kell a gyermek orvosát vagy az orvos asszisztensét, aki telefonon útmutatást ad a szülőnek, és időpont egyeztetéssel vehet részt a gyermek orvosi vizsgálaton. Ilyen esetben az intézménybe akkor térhet vissza a gyermek, ha orvosi igazolást kapunk, tehát a lázas betegség után kérjük az orvosi igazolást.

Az intézményben tapasztalt láz (a gyerekek hőjét  érintésmentes lázmérővel ellenőrizzük)- köhögés- nehézlégzés- hirtelen kezdetű szaglásvesztés, íz érzés zavara vagy hiánya- kevésbé specifikus tünetek esetén: fejfájás, hidegrázás, izomfájdalom, fáradékonyság, hányás és/vagy hasmenés), a gyermek elkülönítése indokolt. A felügyeletét végző intézményi dolgozó maszkban és gumikesztyűben köteles a gyermek felügyeletét biztosítani. A szülőt haladéktalanul értesítjük, gyermekét az intézményből el kell vinni és a háziorvosával, gyermekorvosával, az orvos asszisztensével a kapcsolatot telefonon kell felvenni. A további teendőkről az orvos, ill. az asszisztens dönt.

Amennyiben koronavírus ténye igazolódik a szülő köteles az intézményvezetőt értesíteni. 

Amennyiben nem koronavírus miatti a megbetegedés, abban az  esetben is kérjük a gyerekeket legalább 3 napig otthon tartani és kúrálni. Csak gyógyult állapotban térhet vissza a gyermek az intézménybe és ezeket a napokat a szülő formanyomtatványon  leigazolhatja. A nyomtatvány az intézmény vezetőnél és az intézményvezető helyettesnél kérhető.

Ha valami oknál fogva a szülő 3 napnál tovább szeretné otthon tartani gyermekét, előzetes jelzés után, az intézményvezető, vagy az intézményvezető helyettes adhat igazolást a hosszabb időtartamra.

Azok a gyerekek, akik tartós betegek (asztma, allergia,stb.) tőlük nem kérünk orvosi igazolást, amennyiben erről szakorvosi papírt mutatnak be, hiszen már a fennálló betegségük miatt ezt a tényt ismerjük, hiányzásukat igazoltnak tekintjük.

Fontos, hogy a gyermek hiányzása ne maradjon igazolatlanul. Igazolhatja a szülő, az intézményvezető, az intézményvezető helyettes illetve lázas betegség után a gyermek orvosa.

Felhívjuk a szülők figyelmét, hogy azoknak a gyermekeknek, akik 2020. augusztus 31-ig a 3. életévüket betöltötték kötelező az óvodai  nevelésben legalább napi 4 órában részt venni.

Amennyiben ezzel kapcsolatban kérdés merülne fel, keresse az intézményvezetőt ill. a vezető helyettest, munkanapokon 7:30-16:30 között, a  06/66/244-085 telefonszámon.

Köszönjük az együttműködést!

Bellér Renáta

                                                                               m.b.intézményvezető

All for Joomla All for Webmasters

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Adatkezelési tájékoztató