Hirdetmény

Lakossági fórum – a településképi arculati kézikönyv és településképi rendelet készítése tárgyában – véleményezési szakasz

Lőkösháza Község Önkormányzata – a településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvénynek megfelelően és a település építészeti karakterének minőségi alakulása érdekében településképi rendeletbe foglalja a településképre vonatkozó előírásokat. A 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendeletnek megfelelően a teljes közigazgatási területre készülő településképi rendelet szakmai megalapozására elkészíttette a településképi arculati kézikönyvet TAK - (a továbbiakban: kézikönyv). A kézikönyv elérhető a ww.lokoshaza.hu weboldalon a dokumentumtár menüpont alatt, vagy személyesen megtekinthető az Eleki Közös Önkormányzati Hivatal Lőkösházi Kirendeltsége hirdetőtábláján (5743 Lőkösháza, Eleki út 28.).

A véleményezési szakaszban lakossági fórum kerül megtartásra 2018. június 21.-én csütörtökön 16:00 órakor az Önkormányzati Hivatal házasságkötő termében.

A Kézikönyv egy általános, építészeti, esztétikai útmutatást kíván nyújtani, a településkép történeti örökségeinek és jelenlegi adottságainak, illetve a településfejlesztési elképzeléseinek, korábban elkészített stratégiai dokumentumainak figyelembevételével. A Kézikönyv nem egy jogszabály jellegű dokumentum lesz, hanem inkább egy útmutató, egy tájékoztató – a lakosság, az építtetők és az építtetők tervezői számára – a település közössége által elvárt építészeti, esztétikai minőségről, jellegről.

A Kézikönyvre alapuló településképi rendelet esetében viszont egy új önkormányzati jogszabályban kerül összedolgozásra minden olyan helyi szabályozás, ami a településképet érinti (Településképi szabályozás; Helyi Építési Szabályzat vonatkozó részei; Helyi védelemről szóló rendelet; közterület-használat, reklámok szabályozása, főépítész közreműködése).

A kézikönyv a R. 32. § (1) bekezdés a) pontja, valamint Lőkösháza Község Önkormányzatának a településfejlesztési, településrendezési és településképi feladataival összefüggő partnerségi egyeztetés szabályzatról szóló 12/2017. (X.02.) számú önkormányzati rendelete alapján történik.

Érintettek köre:

  1. a) minden cselekvőképes nagykorú természetes személy, aki Lőkösháza község közigazgatási területén lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkezik, és ezt a lakcímet igazoló hatósági bizonyítvány bemutatásával igazolni tudja,
  2. b) minden cselekvőképes nagykorú személy, gazdálkodó szervezet, akinek javára Lőkösháza község közigazgatási területén jogot jegyeztek be az ingatlan-nyilvántartásba, és ezt 3 hónapnál nem régebbi tulajdoni lap bemutatásával igazolni tudja, vagy székhellyel, telephellyel rendelkezik.

Véleménynyilvánítás módja:

  1. szóban kizárólag a lakossági fórumon tehetnek észrevételt, amit az ott készült jegyzőkönyvben rögzíteni kell,
  2. írásban a közzétételt ill. a lakossági fórumot követő 8 napon belül személyesen átadva vagy postai úton és elektronikus formában lehet megtenni:
  • személyesen és postai úton Lőkösháza Község Önkormányzatának címezve, 5743 Lőkösháza, Eleki út 28.
  • elektronikus formában a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre megküldve.

Hirdetmény kifüggesztésének napja: 2018. június 5.
Észrevételek, vélemények beérkezésének, hirdetmény levétel napja:
2018. június 29.

All for Joomla All for Webmasters

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Adatkezelési tájékoztató