Nyertes pályázat a környezettudatosság jegyében

Lőkösháza Község Önkormányzata nyertes pályázatának köszönhetően valósulhatnak meg a településen a környezettudatosságra nevelés szellemében különböző programok.

"Szelektálj tudatosan! " szemléletformáló témahét vette kezdetét nemrégiben a Lőkösházi Általános Iskolában és a Községi Óvoda Bölcsődében.

Az általános iskolában szerveztek projekt foglalkozást, ahol az újra hasznosítható anyagokból készültek kreatív pályamunkák. Ötletes rajzok, plakátok hirdetik a szelektív hulladékgyűjtés fontosságát, melyek megtekinthetők lesznek a művelődési házban. A felső tagozatos tanulók részére március 20-án üzemlátogatás volt Békéscsabára, a szelektív hulladékot feldolgozó üzembe. A pályázat keretében sor kerül a környezettudatos életmódra nevelés részeként egy színvonalas színes 10 oldalas tájékozató kiadvány megjelentetésére is. Bízunk benne, hogy a lőkösházi gyermekek a tematikus hét rendezvényeinek hatására maguk is tudatosan figyelnek majd a környezetük megóvására, és arra, hogy minél több újra felhasználható hulladék keletkezzen, csökkentve ezzel a szűkebb és tágabb környezetünk szennyezését! A nyertes pályázat a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával valósulhatott meg!

Köszönjük a lelkes részvételt a szervezőknek, a lebonyolítóknak, a gyerekeknek és nem utolsó sorban valamennyi segítőnek!

A település vezetése minden lehetőséget igyekszik kihasználni a környezettudatos szemlélet népszerűsítésére. Lőkösházán 2017-től bevezetésre került a lakosság körében a szelektív és a zöldhulladék gyűjtése. Nagy előrelépést jelent ez a településen élők számára. Hamarosan indul a településen a házi komposztálás igény szerinti bevezetése is!

Lőkösháza Község Önkormányzata

All for Joomla All for Webmasters

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Adatkezelési tájékoztató