Járási Programterv elfogadása

Lőkösháza Község Önkormányzata az ÁROP-1.A.3. -2014-0047 azonosító számú, „Területi együttműködést segítő programok kialakítása a Gyulai Járás Önkormányzatainál” című projekt megvalósításának keretében készíti el Járási Esélyteremtési-programtervet. A programterv alapvetően a települések által korábban elkészített helyi esélyegyenlőség programokra épül és a mélyszegénységben élők, a gyermekek, a nők, a fogyatékkal élő személyek, a romák és az idősek társadalmi hátrányainak mérséklésére, esélyeik növelésére irányul.

A Gyulai Járás Esélyteremtő Programtervének társadalmi és szakmai vitája megtörtént. A mai nap bemutatásra került a tervezet, a Művelődési Házban 10 óra 30 perctől tartott egyeztető értekezleten. Számos észrevétel beépítésre került a program feladataiba a korábban megtartott értekezleteken. Ezt követően a Járási Esélyteremtő Programterv megalkotására megalakult kerekasztal tagjai a Gyulai Járás Esélyteremtő Programtervet megvitatták és elfogadták. A Járási Esélyegyenlőségi Programtervet véglegesítést követően a település honlapján – a www.lokoshaza.hu oldalon - is olvashatják.

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Adatkezelési tájékoztató