Ma 2017. március 28. kedd van. Köszöntjük kedves Gedeon, Johanna, Hanna nevű látogatóinkat! A Nap kel 06:34-kor, nyugszik 19:17-kor.
Archív cikkek
article thumbnail
Ebzárlat
A Békés Megyei Kormányhivatal Gyulai Járási Hivatal Járási Élelmiszerlánc- biztonsági és Állategészségügyi Osztály településünk közigazgatási területén 2017. április 1-től 23-ig terjedő időszakban...
article thumbnail
Képviselő-testületi ülés
Értesítem, hogy Lőkösháza Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2017. március 28-án, kedden 15:00 kezdettel soron következő képviselő-testületi ülést tart az Önkormányzati Hivatal házasságkötő...
article thumbnail
Tájékoztató építési/ inert hulladékkal kapcsolatosan
Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a kommunális hulladékot elszállító közszolgáltató tájékoztatása alapján a községi piacnál kihelyezett hulladékgyűjtő szigetbe illegálisan, azaz engedély...

Karácsonyi Köszöntő

A keresztény hagyományban advent – a karácsonyt megelőző négy hét – a megszentelt várakozás, az emelkedett ünnepvárás időszaka. Az a négy hetes időszak, amely felvezeti számunkra az ünnepet, ráhangol és felkészít minket a karácsonyra. Vasárnaponként hétről hétre meggyújtunk egy-egy gyertyát az adventi koszorún ezzel egyre nagyobb fényt sugározva otthonunkba. Az adventi koszorú fényei, a négy gyertya évszázadok óta a biztosan bekövetkező, mindnyájunkra váró örömhírre figyelmeztetnek.

Tovább

A Fatimai Szent Szűz Egyházközség 2015. decemberi hírei

A Fatimai Szent Szűz Plébánia Ünnepi miserendje 

2015. 12. 13-án vasárnap, 14 órától lesz a 3. adventi gyertyagyújtás, ezt követően pedig a szentmise, ahol a Kisiratosi Kórus szolgál. A mise után megvendégeljük a megjelenteket.  

Ünnepi miserend:

2015. 12. 24. 18:00

előtte 17:30-tól pásztorjáték

2015. 12. 25. 11:30

2015. 12. 27. 11:30

2015. 01. 01. 11:30

2015. 01. 03. 11:30


Tájékoztatjuk a kedves lakosságot, hogy a templom padfűtésének megvalósításához bármilyen anyagi támogatást szívesen fogadunk. Felajánlásaikat készpénzben és folyószámla befizetéssel, átutalással is megtehetik.

Az egyházközség folyószámla adatai a következők:

Kedvezményezett neve: Fatimai Szent Szűz Plébánia

Számlavezető pénzintézet neve: Kevermes és Vidéke Takarékszövetkezet

számlaszám: 53500418-10401756

 

 

Kerszteléssel kapcsolatos tudnivalók

"Hagyjátok csak a gyermekeket, ne akadályozzátok meg őket, hadd jöjjenek hozzám,
hisz ilyeneké a mennyek országa!" (Mt 19,14)

A keresztelésnek díja nincs, önkéntes adomány adható.

Minimum a keresztelő időpontja előtti vasárnapon keressék fel a plébánost (Elek, Gyulai út 2. vagy a keddi, illetve vasárnapi szentmisék előtt / után) - A plébános ekkor mondja el a keresztelő menetét.

Szükséges adatok, okmányok

Bérmálás

"...mert a Szentlélek abban az órában majd megtanít rá, mit kell mondanotok." - Lk12,12-

"A bérmálás szentsége jegyet hagy hátra, és a keresztény beavatás útján előrehaladó megkeresztelteket a Szentlélek adományával gazdagítja, és tökéletesebben kapcsolja az egyházhoz, megerősíti és szorosabban kötelezi őket, hogy szóban és tettben Krisztus tanúi legyenek, s a hitet terjesszék és védelmezzék." (CIC. 879.)

Amennyiben szeretné, ha gyermeke részesülne a bérmálás szentségében és ezáltal felnőtt módon részt vállalna az Egyház küldetésében, jelezze Kalaman János plébánosnál vagy Kovács Barbara sekrestyésnél!

Tovább

Emlékül

Ifj. Germán Géza építészmérnök Úrnak a lőkösházi gyönyörű templom megálmodásáért, tervezéséért,és az apja néhai Germán Géza volt polgármester úr iránt érzet tiszteletem jeléül az általam készített kopjafa kompozíciót ajándékozok,amely alkotásnak az alábbiakban leírt vallomása és üzenete van.

Tovább

További cikkek...

  1. Díjak
  2. Templomunkról...

Honlapunk 2017. év elején megújul, ezért archív cikkeink jelenleg nem érhetőek el. 

Lőkösháza Község Információs Portál 2007-2014 - Minden jog fenntartva! - Üzemelteti  a CsabaInformatika.NET - Tárhely: Maxer