Tájékoztató építési/ inert hulladékkal kapcsolatosan

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a kommunális hulladékot elszállító közszolgáltató tájékoztatása alapján a községi piacnál kihelyezett hulladékgyűjtő szigetbe illegálisan, azaz engedély nélkül építési törmeléket helyeztek el!

Az építési hulladék veszélyes hulladéknak minősül, azt a kommunális hulladékgyűjtő edényekbe, illetve a szelektív hulladék ( üveg, műanyag, papír) gyűjtésére kihelyezett hulladékgyűjtő szigetekbe elhelyezni szigorúan T I L O S !!! Építési törmelék elszállítására is van lehetőség: előzetes jelzés alapján megfelelő konténert biztosít a hulladékszállítással foglalkozó cég, és azt díj ellenében szállítja el! Kérjük, hogy ilyen irányú igényeiket a polgármesteri hivatalban, az egyes irodában szíveskedjenek jelezni !!!

A jövőben amennyiben bizonyítható lesz, hogy ki helyez el illegálisan bontási törmeléket a hulladékgyűjtő szigeteken, úgy a törmelék elszállításával kapcsolatos külön költségeket az önkormányzat megfizetteti az érintettel! Jellemző probléma még, hogy néhányan a közterületen helyeznek el tartósan a családi ház átalakításakor építőanyagot, vagy törmeléket!

Ehhez a helyi rendelet értelmében engedély szükséges, és közterület használati díjat kell fizetni! Ezt a rendelkezést szeretik figyelmen kívül hagyni! Mindenkit arra kérünk, hogy óvja saját és a más környezetét! A jövőben csak a rendeltetésének megfelelően használja mindenki a hulladékgyűjtő szigeteket! Mindenkit arra kérünk, hogy tartsa be a helyi rendeletben foglaltakat!

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Adatkezelési tájékoztató